Professzionális műszeres csőtörés hibakeresés hibamegállapítás

Gyors, szakszerű csőtörés elhárítás rövid határidővel

izzo

Csatornakamerázás

Rendszeresen visszatérő probléma az eldugult szennyvíz vezeték? Egy épület szennyvízrendszere, ha az kellő gondossággal van megtervezve és megépítve, hosszú évtizedekig hibamentesen, szinte karbantartás nélkül üzemelhet. Ha évente többször is előfordul dugulás a pincei alapvezetékben, ejtőcsőben, érdemes arra gyanakodni, hogy a dugulás nem kizárólag oda nem illő tárgy (higiéniai termékek, ételmaradék, WC-illatosító, stb.) véletlen beejtésének a következménye, hanem a csatornacső törése, süllyedése, egyéb sérülése okozza a visszatérő dugulást. Ilyenkor a csatornaszakaszt csatornavizsgáló kamerával célszerű megnézni.

A csatornakamerázás során egy kamerát vezetnek be a vízvezetékbe, és ezáltal az belülről is megvizsgálható lesz, továbbá olyan helyeken is könnyedén meg lehet nézni a cső állapotát, ami jelentős bontási munkálatokkal járna.

A csatornakamerákon egy fehér fényű lámpa van elhelyezve, ami megfelelő fényt biztosít ahhoz, hogy jó minőségű videofelvétel készülhessen a csatornáról.

Többféle kamera létezik, méret szerint is: a kisebb méretű kamerákat értelemszerűen kisebb keresztmetszetű csövekben használják. Általában egy betolórúd segítségével juttatják be a kamerát a csőbe, a rúd hosszától függően akár 100 méter mélyre is be lehet őket vezetni. Ezen kívül léteznek önjáró csatornakamerák is.

A videofelvételen pontosan látszódnak az esetleges sérülések, korróziók és hogy helyesen kapcsolódnak-e egymáshoz az elemek, megfelelő-e a lejtésük. Az is előfordul, hogy a fák gyökere nő be a csőbe az illesztések mentén, fokozatosan elzárva a víz útját. A csatornakamerázás során ez is kimutatható.

A modern csatornakamerák kiváló minőségű, színes videót készítenek, amivel a csatorna állapota kiválóan megállapítható.

A csatornakamerázás további előnye, hogy az így készült videofelvétel tárolható és sokszorozható, így például bizonyítékul szolgálhat, ha valaki kárigényre jogosult. 

Hibabejelentő

Kérjük, adja meg a hiba okát és elérhetőségeit.
Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot