Professzionális műszeres csőtörés hibakeresés hibamegállapítás

Gyors, szakszerű csőtörés elhárítás rövid határidővel

izzo

Csőtörés elhárítás

Csőtörés elhárítás? Jó helyen jár, mi segítünk!

 

Alattomosan ázik a fal? Hívjon! Dől a víz onnan, ahonnan nem kéne? Hívjon! Ázik az alsó szomszéd? Hívjon! 

Mi okozhatja a vízvezetékek meghibásodását, azaz a csőtöréseket?

A vízvezetékeknek a nap 24 órájában szolgáltatniuk kell a lakosság számára a vízellátást. Eközben rengeteg hatásnak vannak kitéve. Ellen kell állniuk a változó lakossági fogyasztásból eredő nyomásingadozásnak, valamint földmozgásoknak, hőmérséklet változásoknak és közlekedési megterheléseknek egyaránt. A csőtörések kialakulását okozhatja a vízvezetékek, szerelvények minősége és életkora is. Ha túlságosan elöregedett, elkorrodált a vízvezeték, nehezebben áll ellen eme változó körülményeknek, és csőrepedés, csőtörés alakulhat ki.

Csőtörés esetén a legnagyobb ellenségünk az idő. Ilyenkor ha habozunk, akkor jelentős kár érheti ingóságainkat, így a megfelelő, a csőtörés elhárításban jártas szakember hívása nélkülözhetetlen.

Mit kell tennünk csőtörés esetén?

Ha csőtörést, csőrepedést ész​lelünk lakásunkban, házunkban vagy kertünkben, első teendőnk az adott hely áramtalanítása a közvetlen életveszély elkerülése érdekében. Ha ez megtörtént következő feladatunk a vízelzárás a meghibásodott  szakaszon, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a főelzárót, strangot, főcsapot próbáljuk meg elzárni. Kertes és újépítésű házaknál általában a vízóra aknában van a főelzáró, vagy a pincében vagy a garázsban ahol a vízvezeték becsatlakozik a házba. Ennek megkeresésében segítséget nyújthat, ha van bekötési rajzunk a vízhálózatról.

Panellakásoknál a szerelő fal mögé szokták elhelyezni az vízelzárót általában a wc mögötti vagy a fürdőszobai strangnál. Régi építésű házaknál eléggé változó hogy hol helyezkedhet el a főelzáró. Lehet a lakásban, pincében, garázsban. Ilyenkor legcélszerűbb, ha a közös képviselőt vagy a gondnokot értesítjük a csőtörésről, és kérjük segítségét a csőtörés elhárításban.

Ha a vizet sehogy sem tudjuk elzárni mindenképp hívjunk szakembert, azaz vízvezeték szerelőt. Minél hamarabb el tudjuk zárni a vizet, annál kevesebb kárunk fog keletkezni.

Ezt követően következhet a kárfelmérés és a hiba kijavítása, majd pedig  az ellenőrzés.

Műszeres csőtörés bemérés

Itt részletes információkat talál a professzionális csőtörés bemérés, a műszeres csőszivárgás vizsgálat,a korrelátoros csőtörés bemérés, a jelzőgázos szivárgás keresés, a termoképes csőhálózat hibamegállapítás szolgáltatásainkról.

Korszerű műszereink segítségével gyorsan és hatékonyan állhatunk az Ön rendelkezésére.

Munkáink során tapasztaltuk, hogy milyen komoly problémát jelent egyes rejtett, nehezen felfedhető csőtörés, csőszivárgás megállapítása, majd rendbehozatala.

Az épületgépészetben tapasztalható gyors fejlődés eredményeként, valamint a korszerűbb technológiák megjelenésével komplikáltabb megoldások jelentek meg a víz-, gáz-, központifűtési rendszerek kivitelezéseiben, mely magával hozta a vezetékrendszerek rejtett nyomvonalvezetéseire való törekvést is.

Főképpen a falban, aljzatbetonban, gipszkarton-rendszerekben, valamint a földben elrejtett  és kialakított csőhálózatok meghibásodásaira gondolunkk, hiszen ezek okozzák a legtöbb fejtörést az érintetteknek.

Mint a legtöbb technikai újítás esetén, itt is érvényesül az a megállapítás, miszerint a korszerű gépészeti megoldások alkalmazásaival, melyek előnyei kétséget kizárólag túlsúlyban vannak negatívumaikkal való összevetésben, megjelentek a rendkívül nehezen, vagy alap szerelési ismeretekkel egyáltalán nem javítható csővezeték szivárgások, csőtörések. Természetesen a régi, elöregedett vezetékszakaszokon kialakult szivárgások, csőtörések okozta kellemetlenségek jellegében semmiben nem különböznek a már említett jelenségtől, így felkutatásuk hasonlóan nehéz feladat.

A gyors, szakszerű csőtörés elhárítás érdekében, forduljon a Katona Épületgépészethez bizalommal. 

Ha csőtörés elhárítás kapcsán keres megbízható, csőtörés elhárításra szakosodott céget, jó helyen jár. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre annak érdekében, hogy a csőtörés elhárítás gyorsan és szakszerűen legyen elvégezve.

Számunkra nem jelent problémát az ólomcső forrasztása, öntöttvas cső javítása, új rendszerekkel való összekötése sem. A csőtöréseknek az esetek többségében az az oka, hogy a csőrendszer elhasználódott, elöregedett (korrózió, kopás) - a javítás ekkor általában kétféle lehet:

Csőtörés elhárítás kizárólag a csőtörés helyén, ahol folyik a víz. Ez a megoldás nem tekinthető véglegesnek, mert a cső többi része ugyanolyan öreg, mint ahol a törés keletkezett. Ettől függetlenül az általunk végzett munkára 1 év garanciát vállalunk. Fontos megjegyezni, hogy ez nem minden esetben lehetséges, mert a vezeték állapota ezt már nem teszi lehetővé.

Tartós, jó megoldás, ha az elhasználódott csőszakaszt kicseréljük - ekkor Ön hosszú évtizedekig nyugodt lehet, mert csak kiváló minőségű anyagokkal dolgozunk, nagy szakértelemmel, lelkiismeretesen. Az általunk cserélt csőszakaszokra 3 év garancia vonatkozik!

A csőtörést okozhatja még szerelési hiba (helytelen anyagválasztás, hanyag munka) is. Egy-egy kötés szétmehet - ha az anyagválasztás jó volt, akkor a csőtörés elhárítás egyszerű, olcsó és tartós; ha nem volt jó az anyagválasztás, akkor a nem odavaló anyagot ki kell váltanunk, ami lehet egy-két idom, de lehet egy nagyobb csőszakasz is.

A gyors csőtörés elhárítás területén, nem az alacsony áraink az érveink, hanem a szakértelem, a tapasztalat és a korrektség.

Gyors csőtörés elhárítás területén az alábbi szolgáltatásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére:

    - Kül- és Beltéri,falon belüli és kívüli Csőtörés elhárítás, csőrepedés javítás

    - csőtörés felkutatása és megszüntetése

    - vízveszteségek felkutatása és javítása

    - ázások feltárása és megszüntetése

    - strangok és lefolyók javítása

    - kerti csőtörés javítás földmunkával

    - kerti csapok, fagytalanítók cseréje, javítása

    - csatornák, lefolyók részleges vagy teljes cseréje és javítása

    - meglévő régi vízvezeték javítás

    - Társasház csőtörés elhárítás földmunkával garanciával

    - Vízvezetékek , fűtésrendszerek,padlófűtés szivárgásának felkutatása és elhárítása

    - Vas és acélcsövek, eternitcsövek, ólomcsövek, ötrétegű csövek, rézcsövek, PVC csövek, KPE csövek javítása és cseréje

Csőtörés elhárítás modern eszközökkel

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy ha a hagyományos csőtörés, csőszivárgás  javítási módszereit követjük, akkor szinte minden esetben csak a lakásunk, kertünk teljes felásával juthatunk eredményre, mely kellemetlenségei mellett még magas költségekkel is járnak.

Tudjuk, ha ezt választjuk, akkor addig kell vésni, ásni, míg a hibaforrást meg nem találjuk. Esetleg szintén költséges megoldásként választhatjuk a vezetékszakaszok, a csőhálózatok teljes cseréjét, amit szörnyű anyagi vonzattal bír.

Manapság a csőszivárgások keresését, a csőtörések felkutatását modern technikai megoldások segítik, így nem szükséges a bontások, ásások, vésések végeláthatatlan tengerében elmerülnünk.

Szinte tökéletesen láthatóvá, hallhatóvá válnak a legkorszerűbb műszerek segítségével a csőtörések, csőszivárgások megállapításához a különböző környezeti zajok.

A műszeres csőtörés, csőszivárgás megállapításának eszközeit azért is fontos hangsúlyoznunk, illetve a megállapított helyen történő beavatkozásra rávilágítanunk, mert komoly költségcsökkentést érhetünk el. Arról nem is beszélve, hogy, egy ilyen eljárás megkímél minket a felesleges bontásoktól, bosszúságoktól.

A vezetékek és rendszerek anyaguk és alkalmazásuk szerint változatosak lehetnek. Ez maga után vonja, hogy a padlófűtés szivárgó, csepegő vizétől, a kertben lévő hálózati ivóvízvezetékén, esetleg egy gyártelep több száz méteren lefektetett csőhálózatában egyaránt otthonosan alkalmazhassuk az erre kialakított hibamegállapító műszereinket. 

Csőtörés elhárítás kapcsán kérem, forduljon hozzánk bizalommal!

A januári extrém hidegek számos csőtörés okozói lehetnek. A csőtörés elhárítás legegyszerűbb formája a megelőzés. Figyeljünk oda, hogy a ház körül és a házon belül kritikusnak mondott vezetékek el legyenek zárva, vagy kellő képen le legyenek szigetelve. A szigetelést megoldhatjuk házi praktikákkal, pl.: nem használt , vastag textiliákkal körül tekerhetjük a csöveket, vagy szivaccsal, nikecellel, vagy más a hőszigetelésre alkalmas anyaggal.  Így nagyobb lehet a csőtörés elkerülésének esélye.

A munka végeztével számlánk mellé a biztosító álltal elfogadott számlarészletezőt mellékelünk.

Hibabejelentő

Kérjük, adja meg a hiba okát és elérhetőségeit.
Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot