Professzionális műszeres csőtörés hibakeresés hibamegállapítás

Gyors, szakszerű csőtörés elhárítás rövid határidővel

izzo

Dugulás elhárítás

Eldugult a mosdó, a mosogató, a WC?

dugulás elleni vegyszerek csak akkor segíthetnek, ha a dugulás közvetlenül a lefolyó közelében keletkezett, és szerves anyag lerakódása okozta a dugulást. Ha nem boldogul, segítünk!

Dugulás elhárító gépeinkkel a csatorna csatlakozó nyílásán keresztül a csőrendszerben eljutunk a dugulás helyéig, ahol a gép utat tör, és a dugulás megszűnik. A legmodernebb, spirálos, illetve nagynyomású vízzel működő gépeinkkel jó minőségű munkát tudunk végezni, amelyre bátran vállalunk 30 nap garanciát.

Pinceszinteken levő, közös csatornaszakaszok dugulását is el tudjuk hárítani. Kamerával fel tudjuk tárni a visszatérő dugulások, esetleges csőtörések okait a csatornarendszerben. Ha a dugulás elhárítása már nem okoz tartós eredményt (pl. benőtt fagyökér), akkor az átépítést is vállaljuk.

Dugulás elhárítás során vállaljuk:

WC dugulás elhárítás, lefolyó dugulás elhárítás, kád dugulás elhárítás, zuhany dugulás elhárítás, összefolyó dugulás elhárítás, mosdó dugulás elhárítás, piszoár dugulás elhárítás, mosogatók, strangok, lefolyók, csatornák dugulás elhárítását.

Otthoni praktikák dugulás elhárítás esetén:

Dugulás elhárítás házilag:

A dugulás megelőzése céljából érdemes, két hetente egyszer forró lobogó vizet önteni a lefolyónkba. A forró víz feloldja a csőben lévő lerakodásokat és átmossa azt. Ügyeljen arra, nehogy megégesse magát. A WC csészénél ne alkalmazzuk ezt módszert, mert - anyagából kifolyóan - könnyen elrepedhet a hirtelen hő hatására. Ez a módszer inkább megelőzés céljából jó, de ha már kezdetleges dugulásunk van, más praktikákat kell bevetni a siker érdekében.

A egyik segítőnk ehhez, ami szinte minden háztartásban könnyen beszerezhető, a jó öreg szódabikarbóna. Igen, a szódabikarbóna a dugulások terén is bizonyított már nem kevés sikerrel. Ennek a szernek igen sokoldalú felhasználási területe van még, de maradjunk a dugulásnál. Ebben az esetben viszont forraljunk vizet és keverjük össze szódabikarbónával. Ezt öntsük a lefolyónkba és hagyjuk állni egy éjszakát, majd másnap forraljunk ismét vizet és öblítsük azt át.

Ha a dugulás továbbra is fennáll, ismételjük meg vagy jöhet a következő ilyen csodaszer az ecet. Az ecet fertőtlenítő hatású, megszünteti a kellemetlen szagokat és vízkőoldó is egyben. Viszont az ecet legjobban a szódabikarbónával fejti hatását a dugulásokkal szemben. Szórjunk a lefolyónkba egy kis tasak szódabikarbónát, majd öntsünk rá egy kis ecetes forró vizet. Ha látjuk hogy habzik, öntsünk még egy kis forró vizet rá hogy mélyebbre juthasson a vegyületünk. Várjunk vele 1-2 órát és öblítsük át a csőrendszert forró vízzel. Kisebb dugulásokkal megbirkózik egy két próbálkozás után ez a módszer.

Háztartási boltokban árusított lefolyó tisztítók sok esetben lehetnek eredményesek, bár alkalmazásuk előtt el kell olvasni a használati utasítást is. Túladagolásuk akár nagyobb dugulást is okozhat. A vegyszereket soha ne keverjük össze, mert reakcióba lépve egymással, még nagyobb dugulást okozhat és mert veszélyesek lehetnek egészségünkre a felszabaduló mérgező gázok miatt.

Otthonunk elengedhetetlen kelléke a dugulásokkal szemben, a WC pumpa. Költséghatékonysága miatt közkedvelt és a használata sem okoz nagyobb gondot. A WC pumpát helyezzük az eldugult mosdónkba, mosogatónkba vagy a WC-be, majd pumpálással vákuumot keltve fel-le mozgassuk. Ezekkel a mozdulatokkal próbáljuk megindítani, átszakítani a dugulást okozó anyagot. Ha a dugulás többszöri kísérlet után sem szűnik meg, hívjunk egy megbízható duguláselhárító szakembert.

A szifonok rendszeres szétszerelésével, tisztításával megelőzhetjük a dugulás kialakulását. Viszont az összeszerelésénél ügyeljünk a tömítések helyes helyére, sorrendjére.

Hetente – Kéthetente engedjük meg mosdónkat, mosogató tálcánkat forró vízzel és engedjük le. Ez segít átmosni a csőhálózatot és feloldja a lerakódott szennyeződéseket.

Kádunkban is alakulhat ki dugulás, hiszen a testünkről lemosott testzsír és a sok sampon, tusfürdők használata, no meg a hajszálak könnyen eldugíthatják azt. Kádunkat eresszük tele vízzel. A zuhanyrózsát szereljük le a zuhanycsőről. Húzzuk ki a dugót ,illesszük a csövet a kád lefolyó részéhez és nyissuk meg teljesen. Így áttudjuk mosni a kád lefolyó rendszerét is.

Ne dobjunk a WC-be toalett papíron kívül semmit, még lehúzható popsitörlőt se, így kisebb az esélye a dugulás kialakulásának ezen a helyen is. Az illatosítókat körültekintően használjuk, mert belepottyanva eldugíthatja azt.

Kültéri és Beltéri Dugulások Kialakulásáról!

Kit ne bosszantott volna már otthonába az eldugult mosdója, mosogatója, lefolyó rendszere? Szinte minden háztartásban előfordult már ez a kellemetlen jelenség.

Legtöbbször viszont vannak előjelei egy esetleges dugulás kialakulásának. Az egyik figyelmeztető jele lehet, a kellemetlen szag és a lassan lefolyó szennyvíz, ami már arra utalhat, hogy hamarosan bizony dugulás lesz otthonunkban. Ilyenkor még belehet vetni pár otthoni praktikát annak érdekében, hogy elkerülhessük a nagyobb baj.

Érdemes tudni, hogy milyen okok állnak a dugulás hátterében

A lefolyórendszer hibás tervezéséből, kivitelezéséből is eredhetnek dugulást okozó hibák.

Nem megfelelő lejtés alkalmazása a kiépítés során

A rossz lejtésű lefolyócsőben a szennyvízzel távozó  egyéb anyagok (zsír, vegyszerek, szilárd anyagok, ételmaradványok) könnyen megrekednek a csőrendszerben és dugulás jön létre. A dugulás elhárítási módszerek, gépek ebben az esetben csak ideiglenesen oldják meg a problémát, mert a hiba kváltó oka - a rossz lejtésű lefolyócső - még a jól elvégzett, szakszerű dugulás elhárítás után is ott marad. Ilyenkor a hibát kiváltó csőszakasz cseréjével lehet hosszútávon megoldani a problémát.

Rosszul összeillesztett lefolyó rendszer

A lefolyócsőben elhelyezett kötéseket mindig úgy kell beépíteni a rendszerbe, hogy a lefolyóvízzel távozó szennyeződések ne tapadhassanak meg rajta. Ilyenkor ugyanis a fennakadó anyagok rendszeres dugulást okoznak, amelyet kizárólag a lefolyócső cseréjével lehet megoldani.

Nem megfelelő keresztmetszetű csövek

Szerencsére erre megvannak a szabványok, így a legtöbb házat ma már úgy építik, hogy figyedlembe veszik, hogy az adott szennyvízcsövön mekkora menyiségű szennyvíznek kell távoznia. A kádhoz és a WC-hez szélesebb szennyvízvezeték tartozik, mint a mosogatóhoz. Természetesen, ezeknek a csöveknek a vastagsága nem csak az otthonunkban kulcsfontosságú, hanem egészen a szennyvíztisztító telepig megfelelő csöveket kell építeni.

Beltéri dugulások:


Otthonunk lefolyó rendszerébe akarva akaratlanul is belekerülhetnek olyan anyagok, amik duguláshoz vezetnek. 


•    konyhánkba a mosogatók, mosogatógépek dugulásinak hátterében bizony legtöbb esetben, mi magunk és az agyonreklámozott mosogatószereink állnak. Egy főzés vagy étkezés után sok mosogatni való akad, és a rajtuk maradó ételdarabok, zsírok, olajok is a szennyvíz elvezető rendszerünkön keresztül távoznak otthonunkból. Ezek már önmagukban is elegek a dugulásunk kialakulásához, viszont erre még ráteszünk egy lapáttal azzal, hogy rengeteg mosogatószert használunk. Ezeknek a vegyszereknek a többségének igen alacsony zsíroldó hatása van, viszont annál inkább habzanak, ami lassan folyó vízhasználatnál megtapad a lefolyónk falán. A kettő kombinálva kellemetlen dugulást eredményezhet. Használjunk szűrőt mosogató tálcánkba, bár ez csak a nagyobb darabokat fogja fel, de az is segítség lehet.


•    fürdőszobánk lefolyó rendszerébe is kerülnek olyan anyagok, amik túlzott használata duguláshoz vezethet. Ilyen pl.: a szappan, a tusfürdő, a sampon, a fogkrém stb. Ezek a vegyszerek megtapadnak, és puha melegágyat képeznek csőrendszerünk falán a hajszálaknak, szőrszálak és minden más szilárd anyagnak, ami belekerül használat közbe. Ha nem vesszük észre, hogy egyre lassabban folyik le a szennyvíz és nem tisztítjuk ki házi praktikákkal, könnyen nagyobb dugulást is okozhat.


•     mellékhelységünkbe a WC is elszokott sajnos dugulni, ám ennek legtöbb esetben mi vagyunk az okozói, mert beledobálunk mindent, aminek lényegében nem ott kéne eltűnnie háztartásunkból. Ezek öblítésnél megakadnak és a következő adag már nem folyik le. Ritkább esetben, bár azért előfordul szép számmal az is, hogy nem szakszerűen van kiépítve a mellékhelyiségünk lefolyórendszere. De ez már kivitelezési probléma. Összefoglalva ne dobjunk a WC csészébe semmi olyat, ami megakadhat. Ilyen lehet például: tisztasági betét, törlőkendő, pelenka, fülpiszkáló stb. A WC papíron kívül szinte semmit, hisz még a papírzsebkendő is jóval nehezebben ázik el és bomlik szét, mint a WC papír. 

Hibabejelentő

Kérjük, adja meg a hiba okát és elérhetőségeit.
Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot