Professzionális műszeres csőtörés hibakeresés hibamegállapítás

Gyors, szakszerű csőtörés elhárítás rövid határidővel

izzo

Felújítás

Lakásának felújítása során a következőket ajánljuk szíves figyelmébe: szakembereink felkészültsége, összeszokottsága lehetővé teszi, hogy gyorsan, mégis szakszerűen végezzünk a felújítással. Mi tartozik bele ebbe? A régi berendezés, csempe lebontása, elszállítása. Lefolyók, nyomócsövek cseréje, burkolás, az új szerelvények felszerelése (szerelvényezés). Az esetek nagy részében a megrendelők nemcsak a régi elrendezést szeretnék felújítva viszontlátni, hanem más elrendezésre is (válaszfalak átrakása, eltávolítása, még egy mosdó, stb.), nagyobb komfortra (bidé, törölközőszárító, padlófűtés, stb.) vágynak. Ezekben az esetekben a munkát alapos átgondolás, igény esetén épületgépészeti tervezés előzi meg, a későbbi hibák megelőzése érdekében. Nem az alacsony áraink a legnyomósabb érveink, hanem a szakértelem, a tapasztalat és a korrektség.

A vízvezeték felújítás tekintetében, az ólomcsövek már elavultnak számítanak. Ma már több, és sokkal korszerűbb anyag áll rendelkezésünkre, amelyekből kiváló vízvezetékeket lehet készíteni. A különböző anyagoknak, és megoldásoknak azonban különböző tulajdonságai is vannak, illetve az áruk is különböző. Most tekintsük meg, hogy a különböző technológiájú vízvezetékek milyen tulajdonságokkal rendelkeznek.

Többrétegű műanyag cső:

Egyre népszerűbb ez az anyag. Persze, ez nem azt jelenti, hogy az egész cső műanyagból van, a csőnek csak a külseje műanyag, belül alumíniumból van. Egyrészt nagyon jól megmunkálható, könnyű előállítani, és éppen ezért olcsó. Továbbá kis mértékben hajlítható is, így könnyebb a beszerelés. Habár lehet falon belülre is használni, megnyerő külseje miatt ajánljuk falon kívüli vízvezetékekhez is. Az élettartama akár a 40 évet is elérheti.

Kemény rézcső:

Az egyik legnépszerűbb változat. Tartós, az élettartama akár a 100 évet is elérheti ezeknek a csöveknek. Igaz, hogy drágább a műanyag csöveknél, de az időtállósága miatt behozza az árát azok számára, akik hosszú távra terveznek. Továbbá mivel széles körben elterjedt, és elég rágóta használják, nagyon könnyen lehet hozzá kapni speciális alkatrészeket is, ha erre van szükség. Az idomokat vagy forrasztják, vagy préselik, az első verzió az időtállóbb.

A rézvezetéknek azonban hátránya, hogy minden esetben szigetelni kell, hiszen az alapanyagából adódóan nagyon gyorsan leadja a hőt. Természetesen kapható előre szigetelt változatban is. 

Lágy rézcső:

Ennek a fajtának a legnagyobb előnye az, hogy akár kézzel is lehet hajlítani, és ez a beszerelésnél komoly könnyebbséget jelent. A hajlítás mértékével ugyan vigyázni kell. A hőt a lágy rézcső nagyon hamar leadja, ezért vagy előre szigetelt verziót kell választani, vagy pedig gondoskodni kell a szigetelésről. 

KPE cső:

Hajlítható, és nagyon hosszú kiszerelésben, tekercselve kapható. Éppen ezért sokkal kevesebb idomot igényel, mint más anyagokból készült vezetékek, és ez megnöveli az élettartamát, miközben a beszerelés költségeit jelentősen csökkenti. Gázvezetékként is alkalmazható, a földbe leásható, és nem igényel szigetelést. Az idomok hollandival szoríthatóak a csőre. Mivel rossz beszerelés esetén könnyen csőtörés alakulhat ki, mindenképpen bízzuk szakemberre a munkát.

Ejtővezeték (PVC), (KG)

A PVC csövet szennyvízcsöveknél használják. Könnyű megmunkálni, olcsó és tartós. A falon belülre és kívülre is szokták helyezni. Olyan ragasztóval szokták összeragasztani, hogy a ragasztó megkötése után elég erős kötést képez, emberi erővel szétválasztani lehetetlen. A ragasztó hőre lágyul, így a kötés feloldható melegítéssel. Amennyiben a falon kívülre szereli, befesthető, így esztétikusabban mutat. Élettartama 30-40 év.

A KG csövek a legtöbb tulajdonságukban hasonlítanak a PVC csövekre, ám előbbiek általában narancssárgák, míg az utóbbiak szürkék. 60°C-ig kiválóan működnek, de magasabb hó hatására eldeformálódhatnak.

Hibabejelentő

Kérjük, adja meg a hiba okát és elérhetőségeit.
Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot